Jag vill gå vall hela dagen all, uppå den långa mossen...

På torsdagkvällen var det dags att röra på påkarna. Vi skulle besöka fäboden där träeleverna tillbringat veckan och lärt sig hur man ystar ost och messmör och tvinnar rep av björk. Vandringen, som egentligen skulle ha tagit en timme, blev längre än planerat; efter halva vägen tappade vår lärare bort stigen och vi vandrade på måfå runt i skogen tills vi hörde ropen från fäbovallen. Det var en udda upplevelse att gå vilse med en grupp på 25 personer, men det var inget vi brydde oss så mycket om för turen genom skogen var så härlig.

                         
                 Vandringen har just börjat. Föga anar Térèse vad som väntar...


Fina i våra bulgariska sjalar från sommarens resa!

                            
                                               Den långa vandringen

                            

                     
Skogarna runt skolan är fulla av bär. Vi plockade och åt på vägen och lärde oss att lingon heter nästan samma sak på japanska.Äntligen framme! När vi väl kommit upp till fäboden var det skönt att få sitta ner och smaka på den omtalade osten.

                            

Inne i fäboden brann brasan i den öppna spisen och överallt runtom i det lilla rummet hängde hemvävda textilier och broderade bonader. Idylliskt men svårfotograferat i det skumma ljuset.

Eftersom vi kommit fram så sent, stannade vi inte så lång stund. Efter fikat fick alla skjuts tillbaka till skolan - en kvarts bilfärd därifrån. För vår del slutade äventyret dock inte där; framme vid skolbyggnaden upptäckte vi att vi glömt kvar ryggsäcken med hemnycklarna uppe vid boden. Som tur var kunde vi låna en bil och lätt övertrötta tog vi oss tillbaka i mörkret och fann mycket riktigt väskan väntande på vallen. Vårt värsta scenario, att vi skulle behöva klättra upp för brandstegen och bryta oss in genom fönstret, besannades alltså inte och vi kunde somna gott efter en händelserik kväll.

                       


Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Guuuud vad mysigt och vilka jättefina bilder!!! Puss puss puss.

2010-09-09 @ 15:22:41
Postat av: Johanne

Vilken fin blogg ni har skapat! Det ska bli jätteroligt att få följa ert stickår på Sätergläntan.

Tack för att ni delar med er till oss andra som också gärna skulle vilja gå där...

2010-09-09 @ 20:20:23
URL: http://www.borntoknit.typepad.com
Postat av: Sandra

Åh vad fina ni är och vilken fin blogg! Signe-pinglan, jag saknar dig massor!! Du å sara måste komma till uppsala nån helg å så måste vi ju komma och hälsa på dig också såklart :) puss!

2010-09-14 @ 20:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0