Svart garn, vitt garn

Andra veckan var det äntligen dags för väsentligheterna - stickningen! Vi fick värma upp med små mönsterprover med de sju vanligaste sticksätten: rätt och avigt i rutor, flätor, flerfärgsmönster, solfjädrar, parasoller, pärl- och hålstickning. Vi använde ett norskt stick- och plädgarn som var lite svårt att komma överens med till en början, men som gjorde sig perfekt till flerfärgsstickningen. Alla rutor fuktades och spändes upp och ska senare monteras på vita papper, för att komma till sin rätt. 

    

Vår lärare Eva är också helt ny på skolan och hade inte hunnit göra i ordning klassrummet som hon ville ha det, så medan vi stickade flängde hon runt och gjorde fint och skrev önskelistor till vaktmästarna med saker vi kan tänkas behöva. Här är en av bilderna hon har satt upp:

                     
                                                En perfekt värld!

Senare i veckan var det dags för en uppgift i färg- och formlära. Med vita papper och figurer i svart kartong skulle vi skapa ett antal egna mönster. Roligt, svårt och ett väldigt pillgöra! Skolans styrelse kom inklampande mitt under en pyssellektion och någon fällde kommentaren "tänk att få sitta och göra sånt här hela dagarna!". I stunden, med idétorka, kartongbitskaos och lim på fel ställen, blev vi mest frustrerade, men egentligen är vi ju väldigt lyckligt lottade... Mönsteruppgiften har inte redovisats än, så vi har några fler kreativa kvällar framför oss. Några av våra idéer:

       
          
                                                     Pyssel, pyssel!

Kommentarer
Postat av: Astrid

haha åh får man gissa vem som gjort vilket mönster?

2010-09-08 @ 21:10:30
Postat av: signe

Gissa på du!(fast alla på bilderna är mina...)

2010-09-09 @ 19:35:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0