Skolstart och acklimatisering!

Första veckan började med en mjukstart; efter måndagens inflytt började vi med glatt humör göra iordning våra nya rum. Térèse var snabb och fick upp tavlor redan andra kvällen. Så här fint blev det:

                                
Signe håller fortfarande på att känna av sitt rum och har därför inte kommit så långt med pyntet.

På Sätergläntan finns förutom stickningen 1-3 åriga linjer i smide, trä, sömnad och vävning och på onsdagen blev vi indelade i grupper med elever från alla utbildningar. I två dagar fick vi sedan prova på de olika slöjdformerna, bl.a. fick vi sy och brodera en påse och tälja varsin slynggaffel. Slynggaffeln är ett medeltida redskap som man använde för att knyta band. Nu sitter de flesta på skolan och slyngar snören dagarna i ända!



Sista skoldagen fick vi träffa vår huvudlärare och hela klassen för första gången, utom de två japanska studenterna som inte hade kommit än. Vi gick igenom höstens schema (garnfärgning, fårklippning, maskinstickning!), och fick varsin materiallåda med smått och gott som en stickerska kan behöva. Vi hann även med en rundvandring på skolområdet innan det var dags för helg. Signe åkte hem med "flyttbilen" och Térèse stannade kvar och njöt av utsikten.

                  
                                   Här är huvudbyggnaden där vi båda bor!

                 
                          Härbren som skolan har som sommarboende.

               


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0